15 Mayıs 2011 Pazar

Keskül


Malzemeler:

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı toz badem (ince çekilmiş)
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta (buğday ya da patates)1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Üzeri için; Toz Antep fıstığı,
hindistan cevizi veya file badem,
file fındık

Yapılışı:

Sütü
tencereye koyun. Önce toz şeker, toz badem, pirinç unu ve nişastayı
süte ilave edip çırparak tüm malzemelerin süte karışmasını sağlayın.Tencereyi ocağa alıp sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın.Boza
kıvamına gelmeye başlayınca hindistan cevizini ekleyip karıştırın ve
koyulaştığı zaman servis kaselerine boşaltıp soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder