15 Mayıs 2011 Pazar

Milföy Manti



Malzemeler:

1 paket milföy hamuru
100 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber

Üzeri için;
30 gr tereyağı
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
toz kırmızı biber

Yapılışı:

Soğanı temizleyip kıyın. Kıymayı soğan, tuz, karabiber ilave ederek yoğurun. Milföy hamurlarını tepsiye yerleştirin. Yumuşadığında bir milföyü önce dört eşit parçaya sonra da her parçayı tekrar dört eşit parçaya kesin.

Her parçaya nohut büyüklüğünde kıyma harcı yerleştirin. Hamurun dört ucunu bir araya getirerek kapatın ve yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin. Üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Sarımsakları soyup ezin. Yoğurdu sarımsak ve tuz ile çırpın. Fırından çıkardığınız mantıları servis tabağına alın üzerine yoğurt ilave edin. Tereyağını eritip toz kırmızıbiberi ekleyin. Mantının üzerine gezdirerek sıcak servis yapın. Milföy mantı artık hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder