15 Mayıs 2011 Pazar

Oruk Kebabi


Malzemeler :

250 gram yağlı kuzu etinden çekilmiş kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :

BULGURU tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün. Sarmısakları iyice dövün ya da robottan geçirin. Hazırlanan bulgura, kıyma, sarmısak ve diğer malzemeyi ekleyin. 15-20 dakika köfte gibi yoğurun. Hazırladığınız köfteleri, kalın kebap şişlerine geçirip, mangalda ya da fırının ızgarasında pişirin. Dilerseniz, evde ızgara üzerinde küçük köftecikler biçiminde de pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder