4 Mayıs 2011 Çarşamba

Zeytinli Katmer Pogaca


Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
20gr yaş maya(veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
2 çay kaşığı tuz,2 çay kaşığı şeker
aldığı kadar un (3,5-4,5 bardak)75gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)
ve zeytin ezmesi

Yapilisi :

Mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin ve ılık süt, sıvı yağ, tuz, şeker, yumurta akı ve unla beraber yumuşak bir hamur tutun.
Beklemeden 8 parçaya bölün. Her parçayı un yardımıyla tabak büyüklüğünde açın. Üzerine yumuşak margarın ve zeytin ezmesi sürüp hamurları üst üste dizin.
En üstekine yağ ve zeytin ezmesi sürmeyin. Fazla ezmeden 60-70cm kadar açıp 16 ya bölün. Her parçaya zeytin ezmesi koyup sigara böğreği gibi sarın.
Tepside 30-40dk mayalanmasını bekleyin. Mayalanınca üstüne yumurta sarısını sürüp pişirin.
hamur açmayı bilmeyenlere zor gelebilir ama açmayı bilenler için çok pratik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder