15 Mayıs 2011 Pazar

Sebze Corbasi


Malzemeleri:

1 Adet Havuç

1 Adet Patates

1 Kahve Fincanı Bezelye (konserve)

1 Adet Kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber(olmasada olur)

2 Çorba Kaşığı un

Yeteri Miktarda Su
2 Diş sarımsak
maydonoz
kuru nane
250gr süt


Yapılışı:

Tenceremize bir miktar çiçek yağı koyuyoruz. ince ince doğranmış soğanları
kısık ateşte kavuruyoruz. üzerine yine ince ince doğranmış sarımsağı atıyoruz. soğanlar kavrulunca üzerine unu ilave
ediyoruz. un kavrulunca üzerine sütü ilave ediyoruz biraz kaynadıktan sonra matlığı geçene kadar su ilave ediyoruz. daha sonra havucu, patatesi ve biberleri küp şeklinde doğrayarak çorbanın üzerine atıyoruz, maydonozu ince ince doğruyoruz aynı şekilde çorbaya ilave ediyoruz. bezelyeyi yıkıyarak üzerine atarız , nane yi atıyoruz ve tuzu ilave ediyoruz. bir tasım kaynadıktan sonra havuç, patates ve biberin durumuna bakıyoruz eğer pişmişse altını kapatıyoruz.
not: çorba biraz mat olursa daha lezzetli olur...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder