15 Mayıs 2011 Pazar

Köfteli Patlican


Malzemeler :

4 adet patlıcan
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
2 adet çarliston biber
Yarım demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı kekik
3 adet domates
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ

Yapılışı :

PATLICANLARI alacalı soyup boylamasına dilimleyin. Bol sıvıyağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkartıp
fazla yağını alın. Diğer tarafta köfte için soğan ve biberleri minik minik doğrayın. Maydanozu kıyın. Tuz, karabiber, kekik ve salçayı ekleyin. Kıymayla birlikte bütün malzemeyi yoğurun. Köftelere parmak şekli verin. Şerit halindeki kızarmış patlıcanları köftelere sarıp kürdanla tutturun. Domatesleri rendeleyip tencereye alın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Üzerine köfteli patlıcanları dizip 1 çay bardağı su gezdirin. 20-25 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder