15 Mayıs 2011 Pazar

Etli Kuru Fasulye


Malzemeler :

500 gr. kuru
fasulye
250 gr. kuşbaşı
2 baş soğan
2 adet domates veya 1 çorba kaşığı
salça
3-4 adet sivri biber
1 çorba kaşığı margarinYeterince tuz,
karabiber

Yapılışı :

Fasulyeyi
geceden tuzlu suda ıslatın. Sabahleyin yıkayıp süzün ve üstünü örtecek kadar
bolca suda haşlayın. Dağılmamasına dikkat edin. Etleri tencereye koyup, suyunu
salıp çekinceye kadar çevirin, yağı ilave edin, yağ kızmaya başlarken çentilmiş
soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşirken doğranmış domatesi ya da sulandırılmış
salçayı katın. Fasulyeleri ilave edin, üzerine biberleri doğrayın. Ve
karabiberi, tuzu katarak az sıcak su ile fasulye helme dökünceye kadar pişirin.
Arzu ederseniz et yerine pastırma da katabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder