15 Mayıs 2011 Pazar

Kabak Tatlisi


Malzemeler :

- 1 kg. kabak ( doğranmış )
-
3 su bardağı toz şeker
-
1 su bardağı dövülmüş ceviz
- (isteğe bağlı olarak hindistan cevizi, fıstık vb... olabilir.
5 adet karanfil ( isteğe bağlı )


Yapilisi :

Doğranmış
ve yıkanmış kabakların bir bölümünü tenceremize diziyoruz üstüne
şekerin bir kısmını yayarak döküyoruz. Bu işlemi bir sıra kabak ve
üstüne şeker olarak bitene kadar devam ettiriyoruz ve isteği bağlı
olarak karanfilleri üzerine serpiştiriyoruz.
Ocağın ateşini kısık duruma getirip tenceremizin kapağını aralık bırakarak pişirmeye başlıyoruz.
Kabaklar pişme kıvamına gelip suyunu hafif çekmesinden sonra ateşi kapatıyoruz ve tencerede bir müddet dinlendiriyoruz.
Kabaklarımızı servis tabağımıza alıp soğumaya bırakıyoruz, servis sırasında üzerlerine dövülmüş cevizimizi serpiştiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder