15 Mayıs 2011 Pazar

Cikolatali Ay Coregi


Malzemeler:

3 Bardak Un
1 Yemek kaisgi Kuru maya
1 bardak sut
7 yemek kasigi pudra sekeri
Bir tutam tuz
100 Grm Tereyagi/margarin hangisi varsa yumusamis
2 Yumurta ( yumurtanin bir tane sarisi uzerine)

Ic malzemeler:

2 Bardak biskuvi kiriklari yada arta kalmis kakaolu kek yada kakaolu kurabiye..
1/2 Bardak Hindistan cevizi
1/2 Bardak krem peynir yada labne – Peynir yerine yine sut kullanabilirsiniz yumusatmak icin kullanilacak
1/2 Bardak findik, ceviz, yada antep fistigi arzu ettiginizi kullanabilirsiniz
1/2 Bardak kakao – Isterseniz tereyagi ve Kakao yerine normal eritilmis sivi cikolata kullanabilirsiniz.
100 Grm tereyagi

Hamur malzemeleri karistirilip mayalanmasi icin 1 saat dinlendirilir.

Ic malzemeleri hamur kivaminda yogurup parmak seklinde seritler halinde yuvarlanir.

Yapilisi :

mayalanmis hamurdan cevizden biraz buyuklukde parcalar alinip cay tabagi buyuklugunde acilip icine parmak seklinde olan cikolatali karisimi ekledikden sonra ay sekli verilir. Yaglanmis tepsiye dizip uzerine yumurta surdukden sonra isitilmsi firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder