15 Mayıs 2011 Pazar

Nohutlu Yogurt Corbasi


Malzemeler :

Yarım su bardağı pirinç
6 su bardağı su
750 gram yoğurt
1 çorba kaşığı un
1 adet yumurta, tuz
1 su bardağı haşlanmış nohut

Üzerine:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane, pulbiber

Yapılışı :

AYIKLANMIŞ pirinci yıkayın ve tencereye alın. Suyu ilave edin. Çırpılmış yoğurt, un, yumurta ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayınca nohudu ekleyin ve kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin. Üzeri için bir tavada tereyağını eritin. Nane ve pulbiber katıp karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder