15 Mayıs 2011 Pazar

Portakalli Kereviz Salatasi



Malzemeler:

2 -3 adet kereviz kökü
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatli kasigi pul biber
1/2 tatli kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı( arzuya gore)
1/2 limon suyu
1 portakal içi

Yapılışı:

Portakal kabuklarını çıkartıp limonlu su ile bekletelim. Kerevizleri rendeledikten sonra üzerine kırılmış ceviz, yoğurt, mayonez ve arzu ettiğiniz baharatları ekleyip karıştıralım. ( isterseniz sarımsak eklemeye de bilirsiniz) Sarımsakları rendeleyip ilave edelim güzelce karıştırdıktan sonra ağzı kapalı bir kase içinde servis yapacağımız zamana kadar bekletebilirsiniz. Portakal kabuklarını sudan çıkartıp kurutalım, kerevizleri içine doldurup ( bu aşamada portakalların içinden bir adet ince dilimler halinde kereviz salatasına ilave edebilirsiniz) maydanoz yaprakları ile süsledikten sonra soğuk servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder