4 Mayıs 2011 Çarşamba

Limonata


Malzemeler :

6 adet orta boy limon
1 litre kaynar su
1,5 su bardağı şeker
nane yaprağı

Yapilisi :

Limonların kabuklarını rendeleyelim ve rendelenmiş bu kabukların üzerine şeker ilave edilip güzelce karıştırarak erimesi sağlayalım, üzerine sıcak suyu da ilave edip tamamen eriyinceye kadar karıştıralım. Kabuklarını rendelediğimiz limonların suyunu sıkalım ve diğer karışıma ekleyelim. Dilerseniz bu aşamada tadına bakarak şeker ya da su ilavesi yapabilirsiniz. Soğuması için buzdolabına koyarak 1 saat kadar bekleyelim. Daha sonra soğuyan limonatamızı süzerek sürahiye alalım. Daha sonra bardaklara doldurup, ikişer tane nane yaprağı ve buz ile servis ederek şık bir şekilde sunabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder