15 Mayıs 2011 Pazar
Ezogelin Corbasi
Malzemeler:
1.5 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı baldo pirinç
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı un
50 gr margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
8 su bardağı et suyu
Pulbiber,
nane
Tuz
Yapilisi :
40 gr. margarini derin bir tencereye alıp kısık ateşte eritin. Unu ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Salçayı 2 kaşık suyla sulandırıp una ilave edin. Et suyunu azar azar yedirerek ekleyip kaynayıncaya kadar pişirin. Mercimek, pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynamakta olan et suyuna ilave edin. Tuz serpip mercimek, pirinç ve bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Kalan margarini bir tavada eritin. Pulbiber ve naneyi ilave edip kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder