4 Mayıs 2011 Çarşamba
Kremali Tavuk Corbasi
Malzemeler :
5 adet tavuk baget
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1/2 lt. süt
tuz, karabiber
Yapilisi :
1- Tavukları suda iyice haşlayın.
2- Tereyağı eritip unu kavurun,rengi değişsin.
3- Üzerine sütü ilave edip tel çırpıcı ile taneleri gidene kadar iyice karıştırın.
4- Diğer tarafta tavukları kemiklerinden ayırıp, didikleyin. Tavuk suyunu un ve sütle hazırladığınız karışıma ekleyin.Biraz kaynadıktan sonra tavuk parçalarını ekleyin. Servis yaparken mutlaka karabiber serpin. Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder